Recepten

Potjie met Lamsschenkel

Een lamspotjie kan worden gemaakt met hele schenkels, maar ook met lamsnek of anderen stukken vlees die geschikt zijn om te stoven. Ze smaken allemaal ongeveer hetzelfde , maar als het om presentatie gaat, zijn hele schenkels het mooist. Gebruik geen lendenkarbonades of koteletten voor een potjie. Die zijn te zacht en vallen ui elkaar.

Coq Au Vin in 'n potjie

Coq Au Vin -hoender in rooiwyn- is 'n klassieke Franse dis wat jy maklik kan berei in ‘n potjie op ‘n vuur. Met Suid-Afrikaanse wyn, as jy wil! As jy met familie of vriende gebraai het en daar is 'n paar halfgedrinkte bottels wyn oor, dan is Coq Au Vin die dis wat jy moet maak. Die wyn wat jy gebruik kan ‘n mengsel wees van verskillende bottels, solank alles van billike gehalte is.

Spicy hoendersop in 'n potjie

Mens kan jou braai en potjie op baie maniere gebruik. Byvoorbeeld vir 'n spicy hoendersop, 'n baie lekker pikante gereg wat jy kan maak in jou gietyster potjie bo die kole! Gebruik sommer die kole eers om jou hoender lekker bruin te braai.

Hoender in bier potjie

We maakten het hoender in bier potjie tijdens de opnamen voor Man Bijt Hond. Een simpele maar lekkere potjiekos voor zomerse avonden. Bereidingstijd, inclusief voorbereiding, zo'n tweeënhalf tot drie uur.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »