Over ons

De Zuid-Afrikaanse braai is meer dan lekker eten, leuk tijdverdrijf of zelfs een hobby. Veel Zuid-Afrikanen beschouwen de braai als heritage. Erfgoed. Niet voor niets is 24 september, Erfenisdag in Zuid-Afrika, omgedoopt tot Nasionale Braaidag. Want als je het hebt over erfgoed, geschiedenis, cultuur, maar ook over verbondenheid, dan denkt de Zuid-Afrikaan al snel aan… de braai.

Samen rond een vuur staan
Als je in Zuid-Afrika bent, ga je braaien. Sooner or later en waarschijnlijk meer dan één keer. Want Zuid-Afrikanen braaien overal: in de achtertuin, op de camping, op parkeerterreinen naast de (snel)weg, buiten in de natuur, voor of na belangrijke sportwedstrijden… En bij voorkeur met familie, vrienden, buren en bekenden. Er zijn heel veel manieren om te braaien. Maar wat alle Zuid-Afrikaanse braais gemeen hebben, is de kameraadschap van het samen rond een vuur staan/zitten, een paar glazen wijn drinken en kletsen, terwijl het vlees op het rooster sist. Goed vlees: steaks, tjops, boerewors en sosaties. Tijd speelt geen rol, om zes uur eten hoeft niet. Want ons braai!

Ons Gaan Braai wil de beleving van de Zuid-Afrikaanse braai overbrengen. Via goede producten die u in onze webshop kunt kopen, maar ook via workshops, demonstraties en braai-evenementen. Doel is dat u thuis met familie en vrienden de Zuid-Afrikaanse braai kunt beleven. Wij zijn geen cateringbedrijf, maar helpen u graag op weg als u (weer) eens een échte braai beleven wilt!

Tot siens!
Harry Havinga & Jeroen Diepenhorst

>> Lees meer over ons
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »