Min: €0 Max: €25

De Kameeldoring is een Acaciasoort die in een gebied voorkomt van de Noord-Kaap in Zuid-Afrika tot aan Angola en Zambia. Het is een boom die goed gedijt in (half)woestijngebieden. De Afrikaanse naam, Kameeldoring, verwijst naar giraffes (kameelperde) die van het blad kunnen eten wat hoger in de bomen zit, buiten het bereik van de kleinere dieren.

Uitstekend braaihout
In Zuid-Afrika wordt het zware hout van volwassen Kameeldoringbomen al heel lang beschouwd als één van de beste soorten braaihout. Het hout geeft mooie, hete kolen. Nu is dit hout, dat zich kenmerkt door een lichte buitenkant en roodbruine, harde kern, ook in Nederland verkrijgbaar. Bij ons koopt u zakken Zuid-Afrikaans Kameeldoringhout van 10 kg, goed voor tenminste 2-3 braais. Ook hebben wij zakken (10 kg) Zuid-Afrikaanse Kameeldoring houtskool, waarmee u tenminste 4-5 keer kunt braaien.

Geur van Zuid-Afrika!
Ons Kameeldoringhout en onze Kameeldoring houtskool is rechtstreeks vanuit Zuid-Afrika naar Nederland geïmporteerd. Niet alleen blijven de kolen van Kameeldoringhout veel langer hitte afgeven dan Nederlandse houtsoorten, ook staat Kameeldoring garant voor de geur van Zuid-Afrika!

>> Wilt u grotere hoeveelheden hout of houtskool kopen?  mail naar: [email protected]
 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »