Braai poppers: zoete puntpaprika's met mozzarella, feta en bacon

Op een braai (barbecue) is meer mogelijk dan alleen vlees grillen. In dit recept leggen we uit hoe je braai poppers maakt: zoete puntpaprika's gevuld met mozzarella en feta, omwikkeld met bacon. Een heerlijke combi van groente en vlees en een leuk bijgerecht bij je steak, lamstjops, kip of boerewors! Door te spelen met directe en indirecte hitte, krijg je een mooi gerechtje!

Recept voor 6 personen

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten:
* 6 zoete puntpaprika's
* een handvol geraspte of verkruimelde mozzarella
* 1 blok feta
* een halve kop chilisaus of een andere zoetpittige saus
* 12 plakken spek/bacon
* 12 houten coctailprikkers
* Braai (barbecue) met matig kolenvuur, deels direct, deels indirect

Bereiding:

1. Snijd de puntpaprika's in tweeën over de lengte en haal de zaden eruit. Vul de helften met een theeleppel mozzarella en een plak feta en sprenkel er wat chilisaus over.

2. Wikkel de bacon rond de stukken paprika, zodat de kaas/feta er niet meer uit kan vallen. Zet de bacon vast met een prikker.

3. Braai de 'open' kanten van de paprikastukken als eerste, totdat de bacon knapperig is. Nu draai je de paprikastukken snel om; let op dat de kaas er niet uit valt of druipt. Braai ook de onderkant totdat de bacon knapperig is.

4. Verplaats de paprikastukken nu naar het indirecte gedeelte van de grill en verhit de paprikastukken nog een paar minuten, totdat ze zacht zijn, de bacon rondom bruin en de kaas mooi gesmolten is.

Bron: 24food.com

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »