Op cederhout gegaarde zalm

Recept voor zalm gerookt op een BBQ-plank van cederhout. De ingrediënten geven de zalm een ietwat pittige maar toch frisse smaak. Het cederhout zorgt voor een heerlijk aroma.

Je hebt nodig voor de dressing:
* 4 el verse limoensap
* 4 el (Dijon)mosterd
* 4 el honing
* 4 el fijngehakte bieslook
* 1 tl grof zeezout
* 1 tl knoflookpoeder
* 1 tl versgemalen zwarte peper
* ½ tl gemalen cayennepeper
* 120 ml olijfolie (extra virgine)

Verder nodig:
* ½ tl grof zeezout (voor het kruiden van de zalm)
* ½ tl versgemalen zwarte peper (voor het kruiden van de zalm)
* 1 grote zalmfilet (met huid), zo'n 1,5 kg en circa 40 cm lang en 2 cm dik
* 1 BBQ-plank, minstens 1 uur in water geweekt

1. Doe voor de dressing alle ingrediënten behalve de olie in de blender. Mix tot alles goed gemengd is. Laat de blender draaien en giet de olie langzaam bij het mengsel tot er een gladde dressing ontstaat.

2. Leg de zalm op een bakplaat of snijplank. Maak de zalm schoon en verwijder eventuele graten. Kruid de vleeszijde van de zalm met zout en peper. Giet ongeveer de helft van de dressing over de vis en verdeel hem gelijkmatig met een kwast.

3. Leg de voorbereide zalm met de huid naar onderen op de BBQ-plank. (Vergeet niet de plank eerst een uur in water te weken.) Zorg dat de braai middelmatige tot hoge warmte heeft. Plaats de plank met de zalm op het grillrooster. Rooster de zalm 20 tot 25 minuten, tot hij in het midden lichtroze wordt en de randen goudbruin zijn. Neem de gare zalm van de plank en serveer.

Eet smakelijk!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »