Bushveld charcoal 10 kg

Bushveld charcoal 10 kg

Aantal: 1196

Bushveld Charcoal wordt gemaakt van Acacia mellifera, een invasieve doornstruik die langzaam het Namibische grasland overwoekert en grote schade toebrengt aan lokale ecosystemen.

Door jarenlange overbegrazing, slecht beheer en het afbranden van grote stukken grasland voor de landbouw heeft de bush in grote delen van Namibië vrij spel gekregen.

Het gevolg hiervan is dat er een onbalans is ontstaan in de verhouding tussen grassen en struiken, waardoor de biodiversiteit van de schitterende natuur in Namibië in gevaar is gekomen.

Grote grazers zoals de zebra en de antilope worden verdrongen uit hun natuurlijke leefomgeving. In hun kielzog volgt de cheeta, die zijn jachtgebied ziet verkleinen en steeds vaker zelf ten prooi valt aan grotere concurrenten zoals de luipaard en de leeuw.

Gelukkig is het nog niet te laat. Het grasland kan teruggewonnen worden door de bush te ruimen. Dat geeft de natuur niet alleen kans om zich te herstellen, maar biedt ook kansen voor de lokale economie.

Bushveld Charcoal is ecologisch verantwoord, FSC-gecertificeerd Afrikaans braaihout van de hoogste kwaliteit.

Met uw aankoop draagt u bij aan het herstel van unieke natuurgebieden en steunt u lokale initiatieven zoals de Africat Foundation en het Cheetah Conservation Fund, organisaties die zich inzetten voor opvang en behoud van de gevarieerde populatie roofdieren van Namibië.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »