Recepten

Potjie met Lamsschenkel

Een lamspotjie kan worden gemaakt met hele schenkels, maar ook met lamsnek of anderen stukken vlees die geschikt zijn om te stoven. Ze smaken allemaal ongeveer hetzelfde , maar als het om presentatie gaat, zijn hele schenkels het mooist. Gebruik geen lendenkarbonades of koteletten voor een potjie. Die zijn te zacht en vallen ui elkaar.

Coq Au Vin in 'n potjie

Coq Au Vin -hoender in rooiwyn- is 'n klassieke Franse dis wat jy maklik kan berei in ‘n potjie op ‘n vuur. Met Suid-Afrikaanse wyn, as jy wil! As jy met familie of vriende gebraai het en daar is 'n paar halfgedrinkte bottels wyn oor, dan is Coq Au Vin die dis wat jy moet maak. Die wyn wat jy gebruik kan ‘n mengsel wees van verskillende bottels, solank alles van billike gehalte is.

Braai poppers: zoete puntpaprika's met mozzarella, feta en bacon

Op een braai (barbecue) is meer mogelijk dan alleen vlees grillen. In dit recept leggen we uit hoe je braai poppers maakt: zoete puntpaprika's gevuld met mozzarella en feta, omwikkeld met bacon. Een heerlijke combi van groente en vlees en een leuk bijgerecht bij je steak, lamstjops, kip of boerewors! Door te spelen met directe en indirecte hitte, krijg je een mooi gerechtje!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »