Braai pompoen schotel

  • Geplaatst op
  • 0
Braai pompoen schotel

Braai pompoen schotel

Recept voor 4 personen
Nodig:

  • Potjie nummer 2
  • 500 gram gele paprika
  • 250 gram rode uien, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ¼ theelepel komijnzaad
  • 1 ¼ theelepel chilipoeder
  • 1 ¼ theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel grof zeezout
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • 5 eetlepels koriander
  • 2 eetlepels honing
  • 700 gr eetbare (oranje) pompoen, vruchtvlees gesneden in blokjes
  • 180 ml donker bier

 

Bereidingswijze
 

  • Grill de paprika’s op de BBQ totdat ze zwart geblakerd zijn, doe ze in een kom met huishoudfolie erover. Dan stoomt het vel los. Daarna kan je de vellen van de paprika makkelijk verwijderen. Verwijder de stam en zaad. Snijd de paprika in blokjes.
  • Grill de ui, na het grillen rings gewijs uit elkaar halen.
  • Verhit in de pan/ potjie de olie met de kruiden, totdat het begint te geuren. Voeg dan de honing toe en daarna het bier.
  • Voeg de paprika, ui en pompoen toe. Deksel erop en laten sudderen totdat de pompoen zacht is (40-60 minuten) Regelmatig kijken of het niet te hard gaat, meer of minder kooltjes onder de pan en af en toe roeren.
  • Bestrooi de schotel met koriander, eet smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »