Black pepper grof navul

In dit zakje zit 90 gram zwarte peper korrels. De inhoud van dit zakje kan bijvoorbeeld als navulzakje dienen voor de peper cruncher.

Lees meer...
Aantal: 1

Onze peper komt uit Indonesië, in de regio van Kota Bumi (provincie Lampung). Een groep van 50 landbouwers hebben daar de productie van deze duurzame peper. De Kota Bumi-peper wordt immers als 100% duurzame zwarte peper op de markt gebracht. Om deze kwalificatie te krijgen, ondergaat de peperteelt audits, waarin de naleving van de strengste milieuzorgnormen (o.a. biodiversiteit), sociale normen, mensenrechten, engagement in de lokale gemeenschap en economisch realisme zorgvuldig wordt gecontroleerd. Er wordt aan de landbouwers een aantrekkelijke prijs voor hun zuivere, natuurlijke peper betaald, die zonder meststoffen of pesticiden wordt geproduceerd. Bij de teelt worden strenge normen voor afvalbehandeling en veilige arbeidsomstandigheden gehanteerd en is illegale boom- of woudkap volledig uit den boze. 

De zwarte peper ontstaat uit de onrijp geoogste (groene bessen, die bij het drogen bruin tot zwart worden). De buitenkant van de zwarte peper is gerimpeld en komen af van de peperplant.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »